2016. november 16., szerda

10 ok, amiért érdemes nézni a 'The Walking Dead'-et

A sokak által kedvelt The Walking Dead-et még évekkel ezelőtt kezdtem el, egy kedves barátom ajánlására. Akkor valamiért csak az első évad végéig jutottam és hamar abba is hagytam a sorozatot. Azonban az elmúlt napokban a végzős évvel járó felelősségek elől menekülve belekezdtem a folytatásba és bele is merültem a sorozatba. Olyannyira, hogy már csak néhány rész választ el attól, hogy naprakész legyek mindennel.
Ebből a megfontolásból gondoltam úgy, hogy szánok ennek a történetnek is egy bejegyzést, mert igazán megérdemli, emellett pedig tényleg nagy szerepet foglal el a szívemben. 




  Tehát íme néhány ok, amiért érdemes elkezdeni a sorozatot:

1. A zombik és a posztapokaliptikus könyvek, sorozatok egyre divatosabbá válnak manapság, így a Walking Dead is egy igencsak közkedvelt sorozattá vált az évek során.

2. A szereplők olyanok, mint egy hatalmas nagy család, amely bármi áron megvédi annak tagjait. Elnézve őket bárki szívesen csatlakozna hozzájuk.


3. Akció. Izgalom. Vér. Zombik. Fegyverek. Túlélés. Kell ennél több?

4. A szereplők folyamatosan cserélődnek és így mindig van "friss hús", akin csámcsoghat az ember. Persze van néhány adott karaktere a történetnek, de valójában senki sincs igazán védett helyzetben. Ez a legtöbb helyzetben szomorú is, hiszen egy-egy halálesetkor egy újabb szereplőt veszít el a nézőközönség - néha a szívünkhöz közelállót, néha nem -, azonban így sosem válik unalmassá a sorozat.

5. Igazi, gyűlölnivaló rosszfiúk, akikre szükség van a jól fenntartott egyensúly érdekében.

6. Egyedülálló, izgalmas karakterek. Mindenki találhat legalább egy olyan szereplőt, akivel azonosulni tud.

7. A milliók által kedvelt Daryl Dixon hatalmas highlightja a sorozatnak. Habár ő is a csapat oszlopos tagját képezi, feltétlenül muszáj az ő karakterét külön kiemelnem. 
A sorozat alapját képező képregényben nem szerepel, ennek ellenére a filmsorozatban a tömeg nagy kedvence a Norman Reedus által alakított szereplő. És persze nem ok nélkül! Daryl egy igazán badass karakter, olyan személyiséggel, ami minden nem kedvencévé válhat egy effajta sorozatban. Jelenségével nem csak a nők szívét ejti rabul, hanem a srácok is igazán megkedvelhetik. Nem lehet őt nem szeretni!


8. Miután a sorozat akciódús, vérrel teli, ámbár akadnak érzékenyebb részei is (szerelmi szálak, barátságok), így a sorozat célközönsége minden élőre és holtra kiterjed.

9. Caryl. Avagy Daryl és Carol kapcsolata, ami habár nem több, mint barátság, akadnak emberek - köztük én is -, akiket boldoggá tenne, ha ez a páros valamikor egymásra találna. De ha mégsem, a barátságuk még mindig imádnivaló.


10. A történet remekül reprezentálja, mi lenne, ha beütne a krach. Bemutatja, hogy az emberek túlélő ösztönei, hogyan alkalmazkodnának az adott helyzethez, s emellett azt is, hogy igazából egy ilyen világban még az emberek is veszélyforrások lehetnek, nem csak a holtak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése