2015. február 14., szombat

Brigid Kemmerer: Storm – Vihar

Becca Chandler egyszer csak abban a helyzetben találja magát, hogy bármelyik fiút megszerezheti bármelyiket, amelyiket nem akarja. Köszönhetően volt barátja hazug pletykáinak.Egy este kimenti Chris Merricket az iskola parkolójában zajló verekedésből. Chris más. Egészen más: uralja a vizet a testvérei pedig a tüzet, a levegőt és a földet. Erősek. Veszélyesek. Halál fiai. És most, hogy ismeri az igazságot, Becca is.Nehéz titkot tartani, ha az életed van veszélyben. Amikor megjelenik az iskolában Hunter, a titokzatos új fiú, és kiderül, hogy kivételes tehetsége van a rossz helyen a rossz időben lenni, Becca eleinte azt hiszi, bízhat benne. Ám Hunter hamarosan összecsap Chrisszel, és Becca már nem is tudja, ki rejtegeti a legveszélyesebb titkot.


Oldalak száma: 534
Kiadó: Könyvmolyképző kiadó KFT.
Megjelenés éve: 2014 


              




A történet középpontjában Becca Chandler áll, akit az iskolában csúfolnak volt barátja miatt és mindenki hatalmas ribancnak hiszi. Ettől a lány természetesen szenved és nehéz megbírkóznia a gúnyolódással. Egy nap azonban egy verekedés kellős közepén találja magát és megmenti Chris életét. Ekkor még nem is sejti, hogy ezzel belekeverte magát a természetfelettiek csatájába. Chris testvérei elementálok, ami azt jelenti, hogy bírtokolják a víz, tűz, levegő és föld erejének hatalmát. A közösség tart tőlük, aminek hatására kialakul egy úgymond ‘hatalmi harc’, melynek Becca akarva akaratlanul is része lesz. Menedéket lelhetne Hunter, a rejtélyes újfiú karaiban, aki segít rajta.
A lánynak olyan döntéseket kell hoznia, amik talán élete legnehezebb elhatározásai.


------------------------------------------- 

Kicsit félve álltam neki az olvasásnak. Ennek egyetlen oka van, mégpedig az, hogy a fantasy-k egy idő után unalmassá válnak számomra. Rengeteg ilyen természetfeletti szupererővel megáldott emberekről írt könyvet olvastam már és eddig valahogy mindben találtam egy kis hasonlóságot. Az ember nem tudja megállni, hogy ne fűzzön bele ilyen elemeket, mert már lényegében mindent bevetettek az írók és írónők. Kicsit csalódtam is a könyvben.
A történet lényegében elég jó, remekül van megírva. Becca erős, bátor jellegét is szerettem. Végre nem egy nyámnyila liba a főszereplő, akit a fiúknak kell megvédenie. Mármint.. részben. A szerelmi háromszög valójában tényleg tetszett. Mindkét fiúnak tudtam valamiért drukkolni, de azért mégiscsak Chris felé húzott a szívem. A Merrick fivérek mindegyike szimpatikus volt, minden egyes emberben volt valami különleges és szerethető. Bár, Michael számomra kissé túlságosan is undok volt. Bizonyos okokból érthető is, mert sokmindenen ment keresztül, de jogtalanul haragudott Beccára. Nick és Gabriel párosa volt a kedvencem. Míg Gabriel az eleméből kifolyólag harcias és magas vérmérsékletű volt, addig Nick nyugodt módon visszatartotta bátyját. Mint egy igazi ikerpár.
A könyvben a legrosszabb Becca apjának a hirtelen feltűnése volt. A fickó azt gondolta, hogy minden varázsütésre megoldódik, ha felbukkan lánya életében, holott előtte csak fél évente beszélgettek telefonon. Mekkora barom!

A borítóban azonban csalódtam kicsit. Mikor először megláttam - és még nem olvastam a történet után - azt hittem barátokról szól, nem pedig testvérekről, ugyanis a borítón 4 egyidős srác szerepel. A fene sem gondolta volna, hogy a legfiatalabb és legidősebb testvér között közel 10 év van. De ez csak apróság, hiszen az ember nem válogathat borító alapján.


------------------------------------------- 

Borító: 5/3
Történet:
 5/4

Írói kivitelezés: 5/4


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése