2020. augusztus 31., hétfő

Szeptemberi megjelenések || 2020

A havi megjelenések az a visszatérő szegmense a blogunknak, amelyet lehetőség szerint minden hó végén megpróbálunk olvasóink elé tárni a következő hónapra nézve.
Ezzel a kis könyvcsokorral a legjobb lehetőségünk szerint szeretnénk megmutatni nektek mik is az adott 30/31 nap legjobban várt megjelenései és mikorra számíthattok rájuk.

ADRIENNE YOUNG: FABLE (FABLE 1.)
Műfaj: fantasy
Kiadó: Wednesday Books
Welcome ​to a world made dangerous by the sea and by those who wish to profit from it. Where a young girl must find her place and her family while trying to survive in a world built for men.

As the daughter of the most powerful trader in the Narrows, the sea is the only home seventeen-year-old Fable has ever known. It’s been four years since the night she watched her mother drown during an unforgiving storm. The next day her father abandoned her on a legendary island filled with thieves and little food. To survive she must keep to herself, learn to trust no one and rely on the unique skills her mother taught her. The only thing that keeps her going is the goal of getting off the island, finding her father and demanding her rightful place beside him and his crew. To do so Fable enlists the help of a young trader named West to get her off the island and across the Narrows to her father.

But her father’s rivalries and the dangers of his trading enterprise have only multiplied since she last saw him and Fable soon finds that West isn't who he seems. Together, they will have to survive more than the treacherous storms that haunt the Narrows if they're going to stay alive.

Várható megjelenés: 2020. szeptember 1.


PATRICIA GIBNEY: A VÉGSŐ ÁRULÁS (LOTTIE PARKER 6.)
Műfaj: krimi
Kiadó: Libri
Két ​problémás lány – egy végzetes hazugság.
Vasárnap hajnalban Amy White és Penny Brogan hazaindulnak egy éjjeli szórakozóhelyről, de sosem érnek haza. Conor Dowling nemrég szabadult a börtönből, és nem kevés oka lenne bosszút állni Amyn, hiszen éppen a lány juttatta oda…
A lányok véráztatta holttestét néhány nappal később egy lepusztult, elhagyatott házban találják meg. Hiába van bombabiztos alibije, lehet, hogy Conor a gyilkos? Vagy valami többről van szó, aminek hátborzongató eleme a lányok teste közelében talált ezüstérme?
Lottie Parker nyomozó most is beleveti magát a munkába, ám míg az áldozatok utolsó lépéseinek nyomában jár, újabb két meggyilkolt lányt találnak.
Nem elég, hogy Lottie-nak meggyűlik a baja az üggyel, lányai, Chloe és Katie is nyom nélkül eltűnne. Lottie retteg, hogy a gyilkos rabolta el a gyerekeit, így megkezdődik a gyanúsított utáni hajsza, amelynek tétje sosem volt nagyobb.

Várható megjelenés: 2020. szeptember 7.


ABBY JIMENEZ: A PÓRÁZ KÉT VÉGÉN 
Műfaj: chick-lit
Kiadó: Álomgyár
Két évvel a vőlegénye elvesztése után, úgy tűnik, Sloan Monroe már sosem fog tudni visszatérni megszokott életéhez. Mindent megváltoztat azonban a kóbor kölyökkutya, aki „vigyél-haza” nézésével teljesen leveszi a lábáról. Új kedvence, Tucker mellett végre kezd visszatalálni önmagához, ezért végképp rosszul érinti, amikor a kutyus eredeti gazdája, Jason hosszú hetek után válaszol a leveleire. Tucker gazdája zenész és éppen Ausztráliában turnézik. Na de a lényeg: vissza akarja szerezni a kutyáját, akit Sloan nem akar harc nélkül odaadni.
De mi van, ha ez a Jason igazán szereti Tuckert? Az eleinte flörtölős üzenetváltásaik hosszú telefonbeszélgetésekké alakulnak, és Sloan nem tagadhatja, hogy valami kialakult kettejük közt. Jason szexi, kedves és vicces. Vajon mi történne, ha személyesen is találkoznának? De a valódi kérdés inkább az, hogy a világsiker kapujában álló Jason vajon meddig maradna mellette. Kibírna Sloan egy újabb szerelmi csalódást?

A "Barátnak tartalak – Családi állapot: bonyolult" című regény Amazon és USA Today bestsellerszerzőjének, Abby Jimeneznek új könyve egy imádnivalóan romantikus történet, melyben egy bajkeverő kutya összehoz két vadidegent.

Várható megjelenés: 2020. szeptember 7.


CHRISTOPHER PAOLINI: ÁLMOK A CSILLAGOK KÖZÖTT
Műfaj: sci-fi
Kiadó: Európa
Kira Navárez mindig is új életformák felfedezéséről álmodozott. De most egy rémálomban ébredt.
Kira Navárez xenobiológus egy kolonializálatlan bolygón végzett rutinszerű felmérés során idegen életforma nyomaira bukkan, a váratlan találkozás azonban az első pillanatok csodáiból a rémálmokba taszítja.

A sorsfordító találkozás hatására a misszió minden tagja halálos veszélybe kerül, és Kirának is menekülnie kell a túlélésért. Eközben kitör a galaktikus háború a csillagok közt, a Föld és gyarmatai a megsemmisülés szélére kerülnek, és az emberiség sorsáért folytatott elszánt küzdelem a galaxis legtávolabbi pontjaiba sodorja Kirát. Ez az utazás nemcsak őt, hanem a történelem egész menetét is átalakítja. És Kira lehet az emberiség egyetlen és legnagyobb reménye…
Az Álmok a csillagok közt a személyes emberi erő, az együttérzés és a félelem lenyűgöző könyve, egyszerre grandiózus űreposz és óda a science-fiction irodalmához.

Várható megjelenés: 2020. szeptember 15.


ROSIE DANAN: THE ROOMMATE
Műfaj: romantikus
Kiadó: Berkley
House rules: 
Do your own dishes
Knock before entering the bathroom
Never look up your roommate online

The Wheatons are infamous among the east coast elite for their lack of impulse control, except for their daughter Clara. She’s the consummate socialite: over-achieving, well-mannered, predictable. But every Wheaton has their weakness. When Clara’s childhood crush invites her to move cross-country, the offer is too much to resist. Unfortunately, it’s also too good to be true.

After a bait-and-switch, Clara finds herself sharing a lease with a charming stranger. Josh might be a bit too perceptive—not to mention handsome—for comfort, but there’s a good chance he and Clara could have survived sharing a summer sublet if she hadn’t looked him up on the Internet…

Once she learns how Josh has made a name for himself, Clara realizes living with him might make her the Wheaton’s most scandalous story yet. His professional prowess inspires her to take tackling the stigma against female desire into her own hands. They may not agree on much, but Josh and Clara both believe women deserve better sex. What they decide to do about it will change both of their lives, and if they’re lucky, they’ll help everyone else get lucky too.

Várható megjelenés: 2020. szeptember 15.


GRAHAM MOORE: BŰNÖSÖK
Műfaj: krimi
Kiadó: Agave Könyvek
Minden ​azzal kezdődött, hogy a fekete Bobby Nockot számtalan terhelő bizonyíték ellenére ártatlannak találták a tizenöt éves Jessica Silver meggyilkolásának ügyében. Az amerikaiak nyolcvannégy százaléka úgy vélte, hogy az évszázad perében Maya Seale és Rick Leonard, az esküdtszék két vezéralakja, futni hagytak egy gyerekgyilkost. Az ítélet sokkolta Amerikát, és nem sokkal a tárgyalás berekesztése után több esküdt is megváltoztatta a véleményét, ráadásul Rick nyíltan kirohant Maya ellen. Még könyvet is írt az ügyről, amiben mindennek elmondta a nőt.

Közben az emberek ugyanazt kérdezték egymástól: mi történt az igazságszolgáltatással?

Most, tíz évvel később egy híres produkciós cég Rick Leonard segítségével dokusorozatot tervez forgatni az ügyből, ráadásul a férfi azt állítja, hogy nemrég olyan bizonyítékok birtokába jutott, amik mindent megváltoztatnak. A forgatásra meghívják az egykori esküdteket is, csakhogy a nagy leleplezés elmarad, ugyanis valaki megöli Ricket az első napon. A helyzetet pedig hamarosan csak még jobban bonyolítja, hogy kiderül, a korábban felmentett Bobby Nock már hónapok óta eltűnt, senki nem tud róla semmit.

Ki ölte meg Ricket? S mi történt valójában tíz évvel ezelőtt?

Várható megjelenés: 2020. szeptember 17.


SAMANTHA DOWNING: Ő KEZDTE
Műfaj: thriller
Kiadó: Agave Könyvek
Beth, ​Portia és Eddie Morgan évek óta nem találkoztak egymással, amire jó okuk volt. De amikor jómódú nagyapjuk meghal, és a végrendeletében egy titokzatos, furcsa utolsó kívánság teljesítéséhez köti a több millió dolláros örökségét, a testvérek és házastársaik kénytelenek összejönni egy autós kirándulásra, amelynek során átszelik az országot.

A közös családi program azonban néha kimerítő. Mindenki számára.

Sőt még kimerítőbb akkor, ha mindannyian súlyos titkokat őriznek, miközben igyekeznek megfeledkezni egy emlékről, egy eltűnt személyről és a bosszúról. Arról a fekete autóban ülő férfiról nem is beszélve, aki már napok óta kitartóan követi őket. De említhetnénk még azt is, hogy legalább az egyikük potenciális gyilkos, a csomagtartóban pedig egy hulla lapul.

Ám a pénz komoly motivációs erő. Mindenki számára.

Samantha Downing az "Elbűvölő feleségem" című nemzetközi bestseller után – amelyből Nicole Kidman produkciós cége már készíti az adaptációt – újabb sikervárományos thrillerrel jelentkezik, aminek könnyed stílusa és elegáns humora csupán a felszín. A mélyben rejtőző összetett rétegek nemcsak napjaink Amerikáját ábrázolják rendkívül hitelesen, de az emberi természetről is élénk, valósághű képet adnak.

Várható megjelenés: 2020. szeptember 17.


AMY HARMON: CSAK A SZÉL TUDJA
Műfaj: történelmi romantikus
Kiadó: Libri
Anne ​Gallagher fájdalmas kötelességének tesz eleget. Írországba tart, hogy imádott nagyapja hamvait ott helyezze végső nyugalomra. Anne-t kislányként elbűvölték a nagypapa történetei az óhazáról, ahol most szinte beszippantják az emlékek, és visszarepítik az időben.
1921-ben Írország véres testvérháború felé sodródik. Amikor Anne feleszmél, sérült, zavart, és nem tudja, hol van, mégis biztonságban érzi magát dr. Thomas Smith védőszárnyai alatt, aki egy furcsamód ismerős fiú gyámja. Összetévesztik a fiú rég eltűnt anyjával, és Anne elfogadja új személyiségét, mert meggyőződése, hogy az asszony eltűnése összefügg vele. Ahogy egyre nő az országban a feszültség, Thomas csatlakozik a függetlenségért vívott harchoz, és Anne-t is magával sodorja a történelem vihara. Válaszút előtt áll: lemondjon-e korábbi életéről a szerelemért, amelyről nem hitte, hogy valaha is rátalál?

Amy Harmon regényében az ír történelem tragikus történelmi korszaka és egy különleges szerelem története elevenedik meg magával ragadó módon. A kötetet 2019-ben a Goodreads olvasói a legjobb történelmi regények közé szavazták.

"Kettétörtem a szívem,
ütöttem vadul.
Milyen anyag? Úgy hittem,
kőből alakult,
s hogy e sötét és elhagyott terem
mélyéből előlépsz, Szerelem."

Várható megjelenés: 2020. szemtember 21.


KATE HEWITT: EMLÉKEDBŐL ÉLEK
Műfaj: romantikus
Kiadó: Álomgyár
Nathan West teljes szívéből szerette a feleségét, Laurát. De most elvesztette őt. Laura – látszólag – véletlenül bűncselekmény áldozata lett. Pedig ő volt a kapocs, amely összetartotta a családot. Nathan számára az élet elképzelhetetlennek, értelmetlennek tűnik a felesége nélkül.
A férfi próbálja maga mögött hagyni a hívogató sötétséget, miközben lányai mind-mind a saját módjukon élik meg a gyászukat, már-már az önpusztítás határát súrolva. Mindez veszélybe sodorja a család jövőjét.
Nathannak segítségre van szüksége a történtek feldolgozásához, ezért olyan embereket keres fel, akik közel álltak Laurához. Így kerül a képbe Maria, aki fény az éjszakában. Vagyis pontosan az, amire a családnak szüksége van. Maria rövid idő alatt mindannyiuk pótolhatatlan lelki támaszává válik.
De a történetek, amelyeket Maria Lauráról megoszt velük, korántsem nyerik el Nathan tetszését. A feleség, aki elhanyagolva érezte magát, az anya, aki túl volt terhelve… Nathannak nehezére esik ezeket a képeket összeegyeztetni azokkal az emlékekkel, érzésekkel, melyeket szeretett feleségéről őriz szívében. Elképzelhető, hogy valójában nem is ismerte a kedvesét? Egyáltalán megbízhat-e Mariában? Nem tud szabadulni a gondolattól, hogy a nő valamit titkol.
És Maria valóban egy olyan titok birtokosa, amely alapjaiban tudná megrengetni Nathan családját. Azzal a nappal kapcsolatos, amikor Laura meghalt…

Egy bensőséges és erőteljes regény, amely belemarkol a szívedbe, és jó ideig el sem engedi. Rávilágít arra, hogy az, amire korábban nem gondoltunk, hogyan képes új szemszögből megmutatni számunkra a világot. Jodi Picoult és Diane Chamberlain rajongói imádni fogják.

Várható megjelenés: 2020. szeptember 21.


TESSA BAILEY: TOOLS OF ENGAGEMENT (HOT & HAMMERED 3.)
Műfaj: romantikus
Kiadó: Avon
In ​Tessa Bailey’s latest rom-com, two enemies team up to flip a house… and the sparks between them might burn the place down or ignite a passion that neither can ignore!

Hair, makeup, clothing, decor… everything in Bethany Castle's world is organized, planned, and styled to perfection. Which is why the homes she designs for her family's real estate business are the most coveted in town. The only thing not perfect? Her track record with men. She's on a dating hiatus and after helping her friends achieve their dreams, Bethany finally has time to focus on her own: flip a house, from framework to furnishings, all by herself. Except her older brother runs the company and refuses to take her seriously.

When a television producer gets wind of the Castle sibling rivalry, they’re invited on Flip Off, a competition to see who can do the best renovation. Bethany wants bragging rights, but she needs a crew and the only member of her brother's construction team willing to jump ship is Wes Daniels, the new guy in town. His Texas drawl and handsome face got under Bethany's skin on day one, but the last thing she needs is some cocky young cowboy in her way.

As the race to renovate heats up, Wes and Bethany are forced into close quarters, trading barbs and biting banter as they remodel the ugliest house on the block. It's a labor of love, hate, and everything in between, and soon sparks are flying. But Bethany's perfectly structured life is one kiss away from going up in smoke and she knows falling for a guy like Wes would be a flipping disaster.

Várható megjelenés: 2020. szeptember 22.


JEN DELUCA: WELL PLAYED (WELL MET 2.)
Műfaj: romantikus
Kiadó: Berkley
Another ​laugh-out-loud romantic comedy featuring kilted musicians, Renaissance Faire tavern wenches, and an unlikely love story.

Stacey is jolted when her friends Simon and Emily get engaged. She knew she was putting her life on hold when she stayed in Willow Creek to care for her sick mother, but it's been years now, and even though Stacey loves spending her summers pouring drinks and flirting with patrons at the local Renaissance Faire, she wants more out of life. Stacey vows to have her life figured out by the time her friends get hitched at Faire next summer. Maybe she'll even find The One.

When Stacey imagined „The One,” it never occurred to her that her summertime Faire fling, Dex MacLean, might fit the bill. While Dex is easy on the eyes onstage with his band The Dueling Kilts, Stacey has never felt an emotional connection with him. So when she receives a tender email from the typically monosyllabic hunk, she's not sure what to make of it.

Faire returns to Willow Creek, and Stacey comes face-to-face with the man with whom she’s exchanged hundreds of online messages over the past nine months. To Stacey's shock, it isn't Dex—she's been falling in love with a man she barely knows.

Várható megjelenés: 2020. szeptember 22.


MEG WAITE CLAYTON: AZ UTOLSÓ VONAT LONDONBA
Műfaj: történelmi regény
Kiadó: XXI. század
Stephan Neumann kezdő drámaíró, befolyásos, jómódú bécsi család sarja. 1936-ban még úgy véli, a nácik nem sok vizet zavarnak: hangoskodnak, primitívek, de ártalmatlanok. Legjobb barátja Zofie-Helene, a keresztény lány, akinek édesanyja egy náciellenes lapot szerkeszt. Amikor a nácik uralomra jutnak, összeomlik a két kamasz gondtalan világa.

A sötétségben megcsillan egy reménysugár: Truus Wijsmuller, a holland ellenállás egyik vezéralakja zsidó gyerekeket csempész ki a náci Németországból. Miután Hitler elfoglalta Ausztriát, ez a vállalkozás egyre veszélyesebbé válik. Európa-szerte lezárják az országhatárokat, és nem engedik be a menekültek tömegeit.

Wijsmuller igyekszik minél több gyereket megmenteni. Versenyre kel az idővel: vajon ki lehet hozni Bécsből Zofie-Helene-t, Stephant és Stephan kisöccsét, Waltert, meg a hozzájuk hasonló ifjakat? Elérhető még London? Veszélyes és bizonytalan élet vár rájuk.

Várható megjelenés: 2020. szeptember 23.


MALKA ADLER: TESTVÉREK AUSCHWITZBAN
Műfaj: történelmi regény
Kiadó: Álomgyár
„Kíméletlen, lenyűgöző, földrengető.” – Aliza Ziegler, főszerkesztő

„Nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne olvassuk el ezt a könyvet.” – Leah Roditi, At Magazine
A kilátástalanság és a remény megrendítő, igaz története

Dov és Yitzhak egy kis hegyvidéki, magyar faluban él a világ és a háború zajától elszigetelve. De egy napon 1944-ben a borzalom őket is eléri, és minden megváltozik. A nácik ellepik a falusiak otthonát, az ott élő zsidóknak csupán egyetlen órájuk marad az Auschwitzba tartó vonat indulásáig.
Hogy ezután mi történt, arra hat évtizeden át nem találtak szavakat a testvérek. Ám egy jó barátjuk kérésére most mégis megtörik a csendet, és izraeli otthonuk biztonságában elmondják fájdalmas, kegyetlenül őszinte történetüket, amelynek nem szabad feledésbe merülnie.
Margaret Atwood írói stílusára emlékeztető, zsigerig ható, megkerülhetetlen regény született Malka Adler tollából, amely erőt, vigasztalást és legfőképpen reményt sugároz az olvasó felé.

Várható megjelenés: 2020. szeptember 28.


KATHARINE MCGEE: AMERICAN ROYALS - KIRÁLYI ÉLET (AMERICAN ROYALS 1.)
Műfaj: ifjúsági
Kiadó: Maxim
Miután ​Amerika győzelmet aratott a függetlenségi háborúban, a nép felajánlotta George Washington tábornoknak a koronát. Kétszázötven évvel később még mindig a Washington-ház ül a trónon. A dinasztiák többségéhez hasonlóan Washingtonéknál is van egy trónörökös és egy tartalék. Minden gyerek pontosan tudja, mit várnak el tőle. De ők nemcsak felségek, hanem amerikaiak is. Beatrix hercegnő, akire az a sors vár, hogy Amerika első női uralkodója legyen, hirtelen elviselhetetlenül fojtogatónak találja az egész életét kitöltő feladatot. A tartalék senkit sem érdekel, kivéve, ha éppen felrúg valamilyen szabályt, ezért Samantha hercegnőt sem érdekli semmi, leszámítva… leszámítva a fiút, aki szigorúan tiltott gyümölcs számára. És akkor ott van még Samantha ikertestvére, Jefferson herceg. Ha egy nemzedékkel korábban születik, ő lenne a király, de az új öröklési törvény miatt csupán harmadik a trónöröklés rendjében. Az amerikaiak túlnyomó többsége imádja a szédületesen jóképű hercegüket… akinek szívéért két lány – két szélsőségesen ellentétes lány – vetélkedik.

Várható megjelenés: 2020. szeptember 30.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése