2016. január 16., szombat

Colleen Hoover: Maybe Not

Colleen Hoover, the New York Times bestselling author of Maybe Someday, brilliantly brings to life the story of the wonderfully hilarious and charismatic Warren in a new novella, Maybe Not.
When Warren has the opportunity to live with a female roommate, he instantly agrees. It could be an exciting change.
Or maybe not.
Especially when that roommate is the cold and seemingly calculating Bridgette. Tensions run high and tempers flare as the two can hardly stand to be in the same room together. But Warren has a theory about Bridgette: anyone who can hate with that much passion should also have the capability to love with that much passion. And he wants to be the one to test this theory.
Will Bridgette find it in herself to warm her heart to Warren and finally learn to love?
Maybe.
Maybe not.

Oldalak száma: 130 
Megjelenés éve: 2014
Kiadó: Atria

Olvasási idő: 
2016. január 16., 18:07 → 2016. január 16., 22:04

Warren és Bridgette kapcsolata valójan csak szexen alapul, de ez nagyon hamar megváltozik közöttük. Több lesz belőle, mint bármi a világon. Több, mint amivel ők is meg tudnának bírkózni.
Vajon Bridgette megengedi magának, hogy Warren felmelegítse szívét? Megengedi magának végre, hogy szeressen? 


Warren vicces oldalát már megismerhettük a Maybe Someday-ben és azt is megtudhattuk, milyen remek barát is valójában a fickó. Ami viszont nem derült ki Ridge és Sidney történetéből, az az, hogy milyen szeretnivaló a srác.
Az előző résznél is mondtam, hogy mennyire megkedveltem a karakterét, de most szinte már bele is szerettem. Azért még nem tortnázta fel agát a top 5 könyves álompasik listámra, de elég közel áll hozzá.
Annyira édes! Amikor bevallja az érzéseit Bridgette-nek, legszívesebben ott lettem volna a lány helyében. Oh god, oh god, oh god.
„Why are you always so mad” She laughs under her breaths. „That's easy,” she says. „Assholes, stupid customers, a shitty job, worthless parents, crappy friends, bad weather, annoying roommates who don't know how to kiss.”
[…] 
„How are you so happy all the time?” she asks. „You think everything is funny.” „That's easy,” I say. „Great parents, being lucky enough to have a job, loyal friends, sunny days and roommates who starred in porn films.”

Bridgette-t végre sokkal, de sokkal jobban megismerhettük. Belátást nyerhetünk a színfalak mögé és végre értelmet kap a hidegszívüsége.
A lány valójában rengeteg szar dolgon esett át az élete során és bele sem merek gondolni, mi lenne, ha mással - vagy akár velem - történne meg ugyanez.
Természetesen nem megy részletekbe, mert nem az a fajta, aki sajnáltatja magát, de nem is kell neki. Éppen elég infót mond el mindenről ahhoz, hogy az olvasók is tudják és érezzék, igenis megreccsent a terhek súlya alatt. Fél elköteleződni. Azonban mindezt remekül titkolja.
Warren-nek viszont sikerült felolvasztania a jégszívét a mocskos beszólásaival, humorával és nagylelkű személyiségével.

A többi karakterről egy szót sem kell ejtenem, már beszéltem mindegyikükről. Ráadásul, ez nem az ő történetük.
A cselekmény egyébként nem izgalmas, nem történik benne semmi, amit eddig ne tudtunk volna. Hiszen ez csak egy kiegészítő kötet és mindössze 130 oldal. 
A könyv lényege valójában Bridgette és Warren jobban való megismerése, szerelmük kiforrása és mindennek története. 
She's the best worst thing that's ever happened to me.

Pontosan azért tetszik nekem a Maybe Not olyan nagyon, mert ebben a részben Colleen Hoover még csak kicsit sem körtönfalak arról, valójában milyen szar is az élet és a valóság.
Bridgette-nek ugyanis borzalmas élete volt, de az írónő mégsem próbálja ezt eltitkolni vagy épp kiretusálni a happy end megírásával. Mert tudja, bármit tesz, a lány életében akkor is végig ott lesz minden, ami őt azzá teremtette, aki. És a karakterének megformálása is pontosan ezért sikerült ennyire jól. Mert bármennyire is rossz volt a lány múltja, az írónő nem arra törekszik, hogy ezt elfeledtesse vele az igaz szerelem megjelenésével. Úgy érzem, hogy mindez csak valósághűbbnek és emberközelibbnek mutatta Bridgette-t. 

Tehát, aki esetlegesen megszerette párosukat már az első rész után, kíváncsiak lettek Bridgette-re vagy csak szimplán  szeretik Cooleen Hoovert, azoknak szerintem remek kikapcsolódást jelenthet ez a könyv. Gyors olvasmány, de szórakozató. Pont olyan, amit egy kiegészítő kötettől az ember elvárhat.

------------------------------------

Borító: 5/4
Történet: 5/4
Írói kivitelezés: 5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése