2015. december 9., szerda

C. J. Roberts: Captive in the Dark - Fogoly a sötétben

Caleb olyan ember, akit csak a bosszú érdekel. Amióta egy hatalomra éhes gengszter kiskorában elrabolta, majd eladta rabszolgának, másra sem tud gondolni – kizárólag a revans foglalkoztatja. Tizenkét évre merült el az élvezeti célból tartott rabszolgák világában, az egyedüli felelősnek tartott férfit keresve. A szenvedését okozó építész végül előkerült: a személyi igazolványa új volt, a személyisége azonban a régi maradt. Ha Caleb elég közel akar kerülni a céljához, muszáj azzá vállalnia, amit gyűlöl. Elrabol egy gyönyörű lányt, hogy azzá tegye, ami ő maga volt egykoron.

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2014
Terjedelem: 264 oldal
Sorozat: Sötét páros
Előzmény: -
Vég: függő
Happy end? Ne vicceljünk. Nem.
Műfaj: erotikus



Ahogy korábban a molyos értékelésemben is kifejtettem, már a megjelenése óta szemeztem ezzel a könyvvel, mégsem mertem a mancsaim közé venni. Ám most megtört a jég, adtam neki egy esélyt. Durva volt? Kicsit. Beteg volt? Talán. Feszegette a határaimat? Közel sem.


Mondjatok beteg dolgokat! Mondjatok témákat, amik annyira mélységesen rosszak, hogy tudomást sem akartok venni róla. Ötvözzétek őket, tudjátok:

- só,
- cukor,
- emberrablás,
- szexrabszolgaság,
- gyilkosság és bosszú.

„Ez nem egy szerelmi történet. Te nem a bajba került királykisasszony vagy, én pedig nem a szőke herceg, aki jött, hogy megmentsen.” 
Olivia egy tizennyolc éves lány, akit egy teljesen átlagos napon elrabolnak, és átvisznek Mexikóba egy elzárt kis faluba. Kétségbe van esve, nem érti, hogy mindez hogy történhetett, de magát okolja érte. Édesanyja belenevelt rigolyái miatt úgy érzi, mint nő, rossz. Semmire nem alkalmas, csak prostitúcióra. Fél a jövőjétől, és nem tud tisztán gondolkodni, hiszen még szinte gyerek. Egy kendőt kötöttek a szemére, mozdulni is alig tud, be van drogozva - egyáltalán nem idilli nyitány, mely a későbbiekben sem lesz sokkal reménytelibb.

Caleb egy húszas évei végén járó kereskedő szexrabszolgákra specializálódva. A múltja sötét, tele fekete foltokkal, a jelene nem nyújt boldogságot, mindennapjait a bosszú hajkurászása tölti ki, jövője pedig mást sem tartogat, mint halált és erőszakot. Olivia számára a különleges áldozat, akinek megszerzésével és kiképzésével véget vethet a tizenkét éve halmozódó adósságának. Nem nyújt támaszt, vigaszt, élvezetet - szándékosan nem. Mégis kevesebb, mint négy hét alatt összemelegednek annyira, hogy a kettőjük nyugodt együttélését megzavaró Rafiq-ot betolakodónak érezzék.

Mialatt azon gondolkoztam, hogy mégis mit tudnék írni, rájöttem, hogy ez a könyv majdnem ugyanannyira cukormázas, mint egy sima YA történet. Ne higgyétek, hogy édes, csókokkal teli vaníliaszexet kaptok, hiszen az írónő az élet borúsabb oldalát hivatott bemutatni, de le sem tagadhatná romantikus lelkületét - már az ötlet is, hogy egy ilyen helyzetből szerelmet akar fakasztani. (Mátyás király rózsát nyitó ostornyele ugrott be kapásból a helyzetről.)

A szexrabszolgák akkor érnek a legtöbbet, ha engedelmesek, szüzek, gyönyörűek és tökéletes a modoruk. Olivia néha eleget akar tenni Caleb parancsainak, de úgy érzi ketté szakad: van egy engedelmes oldala, és egy másik, ami haláláig küzdeni akarna. Livvie az utolsó oldalak alatt elhatározza, hogy most a harcos oldalát hagyja tombolni - hátha..

Roberts írásmódja tartalmazott valami kis pluszt, ami miatt nem hagytam abba, még sejtbiológián sem - és viszonylag rövid idő alatt végeztem is vele. Lekötött, és eszembe sem jutott NEM szeretni, bár utólag nem tudnám összefoglalni teljesen, hogy mi volt benne a legjobb. Kifejezetten meglepő a témaválasztás, a kivitelezés pedig kellemes, bár még mindig inkább nevezném felkapottnak, mint kiemelkedőnek.

Kedvenc karakter: Caleb
Legrosszabb karakter: Rafiq
Legjobb a könyvben: a végén a jelenet az SMS előtt
Legrosszabb a könyvben: az SMS ténye
Mennyire ajánlom? 5/4
Borító: 5/5
Cím: 5/5

Az egész: 5/4.5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése