2015. december 25., péntek

Karácsony book tag

Ho-ho-ho, boldog karácsonyt mindenkinek!

Ez túlzás volt? Túlzás bizony. Na sebaj.
Miután nekünk olyan hatalmas nagy karácsonyi hangulatunk az idei ünnep alkalmával nem támadt, úgy döntöttünk mégis kitöltünk egy karácsonyi book taget, aztán meglátjuk mi lesz belőle. Ha más nem, legalább nektek meghozzuk a kedveteket a tag kitöltésére. Lássunk is neki!




1. Kedvenc téli olvasmányod?
NesszaNem igazán ünnepi, és nem is tökéletes, de nekem minden idők legjobb karácsonyi élményeim közé tartozott megismerkedni a Párválasztó-sorozattal és Julie Kagawa Vastündéreivel.
Brigi:  Először a Harry Potter-sorozat jutott eszembe erről, mert az végül is mindig különleges helyet foglal el a szívemben, ráadásul a Harry Potter és a tűz serlegében J. K. Rowling egy téli bálat is rejteget a könyvben.



2. Válasz egy könyvet kék borítóval!
Nessza: Ó, ezt tudom! Anna Sheehan: A Long, Long Sleep - Hosszú álom című könyve volt az első idén olvasott kék borítós könyvem - és igazán a szívemhez is nőtt a történet, a folytatását is nagyon várom már.
Brigi: Nagy csalás lenne ismét egy Harry Potter könyvvel előrukkolni, igaz? Na sebaj, akkor maradjunk James Dashner Halálkúra c. regényénél.


3. Egy könyv, amit karácsonyi csillagként használnál a karácsonyfádon.

Nessza: Szinte biztos vagyok abban, hogy egy Ilona Andrews könyv lenne, ugyanis bennük eddig még nem tudtam csalódni.
Brigi: Ez fogós kérdés, mert lényegében arról van szó, melyik a számomra legértékesebb könyv.. De azt hiszem Rainbow Rowell Fangirl c. műve áll hozzám a legközelebb a szó minden értelmében.


4. Egy fiktív helyszín, ami tökéletes lenne a karácsonyi vakációd helyszínéül.

Nessza: Laurell K. Hamilton Anita Blake sorozatának világa. Biztos, hogy akár három nap alatt is átváltoznék valamivé, és örökké ott kéne maradnom. :D
Brigi: Az első hely, ami eszembe jutott, az a Roxfort volt. Sorry not sorry. Ez a legkedvesebb könyvsorozatom, mi mást mondhatnék?



5. Egy könyves szereplő akit elvinnél magaddal a karácsonyi vakációdra?
Nessza: Jericho Z. Barronst, és ezt nem azért mondom, de szerintem David Gandy tökéletes Barrons lenne ez filmváltozatban..
Brigi: Oh, come on! Könnyebb kérdések nem lehetnének? Szinte minden általam olvasott könyvben találkozok egy számomra kedvenc karakterrel, így aztán ez a kérdés fogósnak minősül számomra. Maradok azonban a biztonságos válaszomnál és azt mondom, hogy Edward Cullen-t vinném magammal karácsonyozni valamerre, de csak mert épp Twilight-maratont tartok.



6. Egy könyv, ami az idei kívánságlistádon van.

Nessza: Utálom a kiemelős dolgokat, úgy érzem, mintha a nemlétező gyermekeim közül kéne bemutatnom egyet, de rendben. Sarah J. Maas A Court of Thorns and Roses című kötete az, amire talán a leginkább kíváncsi vagyok.
Brigi: Az idei kívánságlistám nagyon hosszúra sikerült, de a könyv, ami a legtetején található, az mindenképp Jennifer Niven Veled minden hely ragyogó c. könyve.



7. A kedvenc karácsonyi/téli italod, ételed, filmed?

Nessza: Azt hiszem furcsa lesz a válaszom, de akkor is a chips és a kóla. Vagy akár azt is mondhatnám, hogy popcorn és kóla. Hadd magyarázzam meg. Nem tudom mennyire követitek az amerikai focit, de a szezonnak nemsoká vége, és ebben a hónapban a szokásosnál is több meccset közvetítenek magyarul is, ha jól emlékszem, heti hatot, és régebbi meccsek ismétléseit, akár más sportok idei legjobb versenyeiből is. A filmem pedig ehhez mérten a Friday Night Lights lenne.
Brigi: Az all-time-favourite karácsonyi/téli italom a forró csoki, de ha nem az, akkor a forró tea. Kedvenc karácsonyi ételem semmiképpen sincs, mivel szinte mindent befalnék az asztalunkról általában. Karácsonyi filmként pedig maradok a biztonságos Reszkessetek betörőknél szerintem.

8. Hócsata- avagy egy könyv, ami nemcsak hogy arcon csapott, de még a hideg is kirázott tőle:

Nessza: Jennifer E. Smith - Vajon létezik szerelem első látásra? c. könyve, ez volt az első találkozásom az írónővel, és mesterien festette le az érzelmeket, azt a hangulatot, és mindennel kapcsolatban úgy voltam, hogy igen, ezt én is éreztem.
Brigi: Ajajaj. Az az igazság, hogy nincs túl sok könyv, ami most eszembe jutott volna erre a kategóriára. Sőt, egy sem. De ha őszinte akarok lenni, talán a The Law of Moses-t mondanám Amy Harmon-tól. 

9. Levél a Jézuskának- avagy egy könyv ami annyira fantasztikus volt, hogy muszáj volt mindenkinek beszélned róla:

Nessza: Csalok, Tiffany Reisz Eredendő bűnösök sorozata. Úgy képzeljétek el, hogy még az autósiskolás vezetésoktatómnak is ajánlottam.
Brigi:  Egy régi kedvencemet, Jessica Park Flat-Out-Love - Szeretni bolondulásig c. regényét szeretném megismertetni a nagyvilággal.


10. A várva várt ajándék- avagy a könyv, mert hisz mániákusan imádjuk őket:
Nessza: Jennifer A. Nielsen Hatalom trilógiájának harmadik része, Az Árnytrón áll ezen a kiemelt helyen, de a többi kapott könyvemet is nagyon várom már, viszont nem szeretném ismételni magam sem Sarah J. Maas-al, sem Jennifer E. Smith-el, hogy a többivel nem is folytassam.
Brigi: Rainbow Rowell Fangirl c. regénye magyar változatban, hiszen angolul már benyakaltam a történetet.


Békés, boldog karácsonyi 
ünnepeket kívánunk minden kedves olvasónknak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése