2015. november 12., csütörtök

Ajánló - Karen Marie Moning: A Felföld ködén túl

Egy csábító skót földesúr…
Az egész királyság csak úgy ismeri, Hawk, a Héja, a csatamezők és a női szalonok legendás ragadozója. Érintésének egyetlen nő sem tud ellenállni, de senki sem férkőzhet a szívébe, míg egy bosszúszomjas tündér át nem ráncigálja Adrienne de Simone-t a modern Seattle-ből a középkori Skóciába. A túlságosan is merész, túlságosan is egyenes lány még egy idegen évszázad foglyaként is leküzdhetetlen kihívást jelent a XVI. századi csábítónak. Bár házasságra kényszerülnek, Adrienne megfogadja, hogy távol tartja magától Hawkot…
Egy nő, aki az idő foglya…
A hírhedt uraságot csak tökéletes „nem” fogadja a lány tökéletes ajkán, de Hawk megesküszik, hogy felesége vágyakozva fogja suttogni a nevét, és könyörög a szenvedélyért, amit lángra lobbant benne. Nem állhat közéjük sem idő, sem távolság, el fogja nyerni a szerelmét! Bár Adrienne nem biztos abban, hogy helyes engednie a szívében ébredező érzelmeknek, kétségeinél erősebbnek tűnik Hawk elszántsága, hogy maga mellett tartsa a lányt…
Karen Marie Moning, a nagy sikerű Tündérkrónikák szerzője ezúttal az érzékek földjére kalauzolja olvasóit. A Felföld ködén túl sorai buja skót tájakat, vad felföldieket és megoldásra váró rejtélyeket ígérnek a főszereplők perzselő pillanatai mellett. Egy csepp misztika kell még, és máris a druidák rejtélyes világában találjuk magunkat, ahol az időn és téren túli szerelem számunkra is csupán karnyújtásnyira kerül. A Cor Leonis Kiadó ezzel a kötettel indítja útjára a többszörösen RITA-díjra jelölt és RITA-díjas Highlander-sorozatot.


Kiadó: Cor Leonis
Megjelenés időpontja: 2015 november 17.
Sorozat: Felföldi krónikák
Előzmény: - 

Éreztétek már azt, hogy annyi minden kavargott bennetek, hogy fogalmatok sem volt arról, hogyan fogalmazzátok meg érthetően? Én éppen így érzek most. Legszívesebben sikítanék, amit a bejegyzés sablon változatában meg is tettem caps look használatával, de ez kit érdekel, térjünk a lényegre.

Moning ha lehet ezt mondani, legalább akkora kedvencem, mint Ilona Andrews párosa, bár teljesen máshogy. Karen olyan világot alkotott, ami nekem többet jelent Rowling Harry Potter szériájánál, és sok pontban hasonlóságot vélek felfedezni közöttük. Mindketten egy életművet írnak, azaz egy világ él a fejükben, azt pedig annyira elképesztővé teszik, hogy élethűbbnek tetszik, mint a szürke hétköznapok. Mindketten évtizedeken keresztül dolgoznak rajta, és nem pénzért teszik mindezt, hanem mert ez a hivatásuk. Ezért mérhetetlenül becsülöm őket, bár nálam kiütéssel győz Karen: nemcsak, hogy kívül-belül csodálatos és értékes tagja a társadalmunknak, még annyira intelligens és okos is, hogy azt nem lehet szavakba önteni. 

Mint valami rózsa, bontotta ki szirmait a Tündérkrónikák-sorozat cselekménye és valósága, szépen, árnyaltan, és összetetten, mégis olyan sebészi pontossággal adagolta az információkat Moning, hogy épp csak halálos vágásokat ejtett a szívünkön, amit aztán Unseelie-hússal gyógyított meg. Soha nem tudhattuk, mi következik, ki kicsoda, és kiben lehet bízni. Azt hiszem életemben nem találkoztam ennyire összetett történettel, mintha az Útvesztőben lettem volna, és Karen még nem érzett volna késztetést arra, hogy kihozzon ebből lehetetlen labirintusból. (Mikor jön már ki a nyolcadik rész, a Burned-nek is függővége lett, nem hiszem el.)

A Felföld ködén túl ebben a világban vezet minket vissza a múltba: évszázadokkal korábban a skót druidák életébe nyerünk betekintést, akiknek nagy szerepük lesz a Tündérkrónikák sorozatban is. 

Ez a könyv eredetileg még 1999-ben jelent meg, és már rég feladtam a reményt, hogy magyarul is olvashassam, de a Cor Leonis Kiadó megint csak csodálatos meglepetést okozott: 16 év után végre magyarul is elérhető a sorozat bevezető kötete! Nem is tudom elmondani, hogy mennyire hálás vagyok ezért is, bár szerintem a Kiadó kezd belefáradni a köszönőleveleimbe.
De mit is tehetnék, ha valaki teljesíti az álmaimat? *sóhaj*
Jó georgiai lány módjára megköszönöm, napfényes mosolyt küldök nekik gondolatban, és petúnián rúgom azt, aki nem osztja a véleményemet.


Száz szónak is egy a vége, ha hisztek nekem - és mi másért olvasnátok a blogot, vagy éppen ezt a bejegyzést -, vagy bíztok az ízlésemben, rendeljétek meg ezt a könyvet, és nem fogjátok megbánni. (Ezt megtehetitek itt.)

És ne feledjétek: ne bízzatok egy tündérben sem, a végén még átvisz titeket egy időkapun, vagy elvisz titeket az ő világukba, és monokinizésre kényszerít.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése