2015. november 14., szombat

Sarah Brianne: Nero (Made Men #1)

Nero is the king of Legacy Prep, living a life of power.
Elle is the school’s punching bag, living a life of fear.
The only good girls Nero knows jump in his bed when he tells them to.
The closest Elle has come to a bad boy like him is in the cafeteria line.
The mob boss gave him orders to find out what she knows.
Her mouth is sealed.

I just want to be a fu**ing made man.
I’m just a fu**ing waitress.

Oldalak száma: 338
Megjelenés éve: 2014
Kiadó: Young Ink Press



Olvasási idő:
 2015. november 8., 20:15 → 2015. november 11., 19:41

Adott egy lány, aki látott egy gyilkosságot. A gyilkos a helyi maffiavezér, akinek a fia mellesleg a lánnyal egy iskolába jár. Elle még nincs 18 éves, ezért nem tehetik el láb alól - ez családi hagyomány. Jön az ötlet, hogy mellé rendeli a fiát, szedje ki belőle, mennyit látott, hogy ha kell, a 18. születésnapján pontot tehessenek az ügy végére. 
Nero, mivel feladatba kapta, hogy férkőzzön a lány bizalmába, mindent bevet. Elle totálisan le van döbbenve, hisz eddig Nero észre sem vette. Ennek okán folyton elutasítja a srácot. Azonban Nero Caruso nem az a fajta, aki az elutasításhoz van hozzászokva.. 


Elle Buchanan az a fajta lány, aki bármit képes lenne megtenni azokért, akiket szeret. Bármit. Habár nem egy akcióhős, azt kell mondjam ő a világ egyik legerősebb, legbátrabb karaktere. Hogy miért? Évekig terrorizálták az emberek - főképp Cassandra - és ő mégsem esett össze ennek súlya alatt. Nem ment el az iskolából sem, hiszen Chloe-t meg kellett védenie. Nem szólt vissza, nem pofázott, nem beszélt a tanárainak a történtekről, pedig igenis lett volna rá oka. Meg merte volna tenni - nem ezzel volt a baj -, igenis erős lány volt ő, de Chloe szívta volna meg a levét, ha ő egy szót is szól. Ha elmondja a történteket a tanárainak vagy akár a szüleinek, őt elviszik abból az iskolából és akkor legjobb barátnője egyedül marad - márpedig Clarissa következő kiszemeltje ő lett volna. 
Az iskola mellett esténként egy étteremben dolgozta ki a belét is, hogy legyen elég pénzre a tandíjra és egyetlen árva szót sem szólt emiatt. Nem panaszkodott, tűrt és nyelt és csakis azért, mert bármit, akármit megtett volna Chloe-ért. Ha ez nem igazi hűségre, bátorságra és barátságra vall, akkor semmi sem. 


Muszáj megjegyeznem, hogy Nero Caruso nem az a tipikus leányálom. Természetesen jó pasi és talán még egy kis cukormáz is rejlik a külső mögött, de igazi veszedelem fedi személyét. Családi bizniszébe talán a hagyomány készteti, de ő is a maffiához akar tartozni. Nem kifejezetten a veszély, az öldöklés és viszályok miatt, de mindenképp része szeretne lenni a család tradícióinak. Persze attól még az erőszakosság sem áll tőle messze. Mikor megtudja mi mindent tett Cassandra és ikertestvére, Sebastian Elle ellen, puszta kézzel meg tudná fojtani őket - és mindezt nem csak szájhősködésből mondja.
Nagyon zavart karakterében azonban a szexmániája. A regény első negyede arról szólt, hogy a srác minden nap újabb és újabb ribancot visz fel a lakásrára. Természetesen ez idővel átalakul - főleg miután jobban megismeri Elle-t -, de attól még idegesítő volt több oldalon keresztül arról olvasni, hogy neki mekkora hiánya van és állandóan feláll neki (már elnézést) akárhányszor a lányra gondol. Talán 18 éves a srác és túltengenek benne a hormonok, de ugyan már.. muszáj minden nap? Urgh
Valóban nem egy álom a srác - a való életben szóba sem állnék vele -, de azért volt néhány alkalom és szócsata, amikor még az én lábam is megingott Nero-tól. Alapján véve nem rossz figura, nőfalói mivoltát félretéve engem tényleg, igazán meglepett.

I was never supposed to fall in love with her, but that was the best mistake of my life. I will always love her; I have ever since I purposely bumped into her in the hallway.

Habár a történet alapjában véve nem Cassandra-ról szól, azért elég csak nagy szerepet kap abban, hogy hogyan jutott el Elle (és Chloe) odáig, hogy félve menjen be az iskolába. Egyszerűen ki nem állhattam a csajt - bár természetesen neki ez volt a szerepe. Pszichopata, szájhős, önimádó liba, aki terrorban tartja a két lányt. Egyértelműen az volt a szándéka az írónőnek, hogy megutáljam a csajt, de attól még nagyon-nagyon-nagyon elvetette a sulykot. Hogy jön ő ahhoz, hogy fellökdösse, megrugdossa, leöntse a kajájával, megverje vagy épp levágja a haját egy lánynak - vagy bárki másnak? Ráadásul a tanárok is biztosan mind észrevették mi a helyzet. Hát ne áltassák már az embert azzal, hogy nem tűnt fel nekik, hogy Elle haja az egyik pillanatban még vígan szállt a szélben, a következő szünetben pedig hirtelen megrövidült. Azt meg végképp kétlem, hogy nem tűnt fel nekik, hogy a lány lefogyott és tele lett vágásokkal a teste, arca, mindene. Like what? Arról meg ne is beszéljünk, hogy az iskolatársak közül SENKI nem mert kiállni a két lány mellett. Egyetlen egy értelmes ember sincs már ezen a világon? Nem hinném, hogy mindenkinek a hírnév a fontos, vagy az, hogy mit gondol róla ez a liba. Ha pedig valaki, egyetlen egy ember feláll a tömegből, többen is követik és ha így lett volna, nagy eséllyel kirúgják a lányt az iskolából. És nem, nem tudok elmenni amellett, hogy mekkora bully is volt a csaj, mert egyszerűen felháborított. 
Az ikertestvéréről ne is beszéljünk, mert ő sem különb tőle. Elméletileg 18 éves, érett felnőtt a srác, de képes orron vágni Elle-t egy biológia tankönyvvel - sőt, még karját is eltöri ugyanekkor - csak, mert a lány látta őt, amint drogot vesz egy másik sráctól. Elle természetesen nem mondott volna semmit sem, ő viszont kérdezés nélkül és hirtelen felindulásból megüti őt, és nem igy egyszer. Örömmel néztem/olvastam végig tehát, amikor Nero ellátta a baját - Vincent-tel és Leo-val karöltve.
Képtelen vagyok elhinni, hogy manapság ilyen még megtörténhet - pedig sajnálatos módon tényleg így van és az a még nagyobb baj, hogy nem csak a könyvekben és a filmekben.


A két főszereplő - Nero és Elle - állandó szópárbaja hihetetlenül szórakoztató volt. 
Öröm volt nézni, hogy Elle nem adja magát olyan könnyen, Nero pedig fortyong a dühtől, mert nem kaphatja meg a lányt egyetlen füttyszóra.
Amikor azonban végre összejönnek - ugye ez senki számára sem sokkoló tény? - a világ egyik legaranyosabb párját alkotják, földhözragadt módon persze. 
Úgy gondolom, hogy ők ketten nem is kompenzálhatnák jobban egymást. Nero minden - de minden - áron megvédené Elle-t és akármikor őt választaná elsőnek, a lány pedig lelkiekben mindaz, amit Nero még csak kívánni sem kívánhatna magának. 
Mind a két karakter borzasztóan erős személyiség, de egyáltalán nem egyformák. Talán pontosan ez az, amiért mégis olyan nagyon jól összeillenek.



❝ He spoke through his breath. “Baby, you’re more than enough for me.” 
Elle laughed. “Promise?” 
Nero kissed her forehead under her bandage . “Promise.” 

Emellett persze van még egy icipici problémám a regénnyel - 338 oldalon keresztül gondolkoztam ezen. 
Nekem valahogy nagyon nem jön össze ez a maffia és középiskola dolog. A fiúk egyáltalán nem úgy viselkedtek, mint a középiskolás kamaszok, ez a lövöldözősdi meg gyilkolászósdi nem egy rakás tinédzser szerepéhez íródott. Amikor a két barátnőt Nero és csapata a védelmébe veszi, szerintem kissé elvetik a sulykot. Természetesen meg kell védeniük a lányokat és ez rendben is van, de ők úgy mozognak az iskola folyosóin, mintha legalább is csatába készülnének. Azért ennyire nem súlyos a helyzet. Bárhogy is nézzük a semmirekellő iskolatársakat, gyilkolni még nem fognak.
Ha mondjuk egyetemről lett volna szó.. Bár akkor Elle kínzása sem lett volna olyan valóságos.

Nem mondanám, hogy a new adult legjobbika a történet, de egyáltalán nem rossz. Én nagyon szerettem a karaktereket - kivéve amelyiket nem - és az alapsztori is ötletes volt. Végre egy kis akciót is belevittünk a drámába és a romantikába. 
A történet olvasmányos, a szereplők szerethetőek, én pedig nyugodt szívvel adok 4 pontot a regényre.
-------------------------------------
Borító: 5/3
Történet: 5/4
Írói kivitelezés: 5/4

2 megjegyzés:

  1. Sziasztok!

    Tudom, hogy sok kérés jött ezügyben, ezért inkább ideírom. Ha valaki szeretné, annak angolul tudom elküldeni az egész sorozatot, mind a négy résszel. Sajnos magyarul nekem nincs meg.

    Amennyiben így is érdekel titeket, csak egy e-mail címet küldjetek válaszban és küldöm is.

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Engem érdekelnének angolul a könyvek.
    Az e-mail címem: hajnalka987@gmail.com
    Nagyon köszönöm.

    VálaszTörlés