2015. november 18., szerda

Meredith Wild: Hardwired

 Erica Hathaway korán megtanulta, hogy az életben csak magára számíthat. Apa nélkül nőtt fel, később pedig áldozatául esett egy erőszakos férfinak, akinek az emléke még most is kísérti. Friss diplomásként internetes vállalkozásba kezd, de hogy sikerre vigye az ötletét, befektetőt kell találnia. Egy sármos, de arrogáns férfi azonban az útjában áll, és úgy tűnik, nagy árat kér azért, hogy segítsen…
Blake Landon hírhedt számítógépes hacker, aki nem ismer lehetetlent. Fiatal kora ellenére mesésen gazdag, de úgy hírlik, a múltja sötét titkot rejt. Erica határozottsága és romlatlansága szinte megbabonázza, és képes a végsőkig is elmenni azért, hogy megszerezze a lányt…
Erica tovább akar lépni, de a múlt ismét megkísérti. 

Blake birtokolni akarja szerelmét, de a lány segítsége nélkül elveszett.

Meredith Wild a New York Times és az USA Today bestsellerszerzője, díjnyertes regényeit több millió rajongó olvassa világszerte. Meredith az egyetem elvégzése után sikeres vállalkozó lett, szabadidejében pedig megvalósította gyermekkori álmát, amikor megírta élete első regényét. A Rád kattanva (Hacker) a tavalyi év egyik legkeresettebb romantikus sorozata volt.


Kiadó: Libri
Kiadás éve: 2015
Terjedelem: 338 oldal

Sorozat: Hacker
Előzmény: -
Vég: függővég
Happy end? mondhatjuk
Műfaj: erotikus


Meredith Wild könyve főleg azért keltette fel az érdeklődésemet, mert a főszereplőnk hacker, és a könyv egy átlagosnál jobb erotikus regénynek tűnt. Sajnos nekem egyáltalán nem jött be, de le szeretném szögezni, hogy ez igazán nem a könyvet jellemzi, hanem engem. Mondhatnám, hogy nem jó pillanatban kapott el, de ez sem lenne igaz, a gond az volt, hogy minden benne felmerülő klisét olvastam már szebb köntösben, így folyton máshoz hasonlítottam, és érdemi mondanivalót sem tudott átadni, mert ugyancsak ebben a témában minden tanulságot kimerítettem másokkal. Gondolok itt Tiffany Reisztől kezdve Sylvia Dayen át Louise Mensch Drága szépségére. Az utóbbi szinte teljes egészében megegyezett ennek a könyvnek az alaptörténetével: sérült lány, aki divat/szépségápolási céggel szeretne jobb életstílust kialakítani magának, miközben találkozik pár milliárdossal, stb.

A történet kezdetén Erica megkapta a diplomáját, és elmegy étkezni az édesanyjának is beillő Marie-vel, miközben a terveikről beszélgetnek. Vacsora után Erica éppen kilépne az étteremből, amikor majd' beleütközik egy öltönybe bújtatott két lábon járó szexistenbe, és köztük rögtön egészségtelen mértékben felszikrázik a kémia. Csak én sorolom magamban közben azokat a könyveket, amikben szintén így indul egy kapcsolat?
Telnek a napok a lány támogatást kötni megy egy céghez, ahova egy professzora ajánlotta, ahol megint csak találkozik a titokzatos férfivel, Blake-l. Meglehetősen ellenszenvesen reagálnak egymásra, utána pedig titokzatos módon Las Vegasban is találkoznak, a történet hasonlóan folytatódik. A kiindulás tehát az internetes divatoldal, a folytatás pedig egy kapcsolat kettejük között, amelynek se eleje, se vége, és elég hiteltelen is.

Mint már kiemeltem, az írónő megfogalmazása több helyen is bántóan értelmetlen, van egy jelenet, melyben Erica Bostonból éppen telefonál a New Yorkban tartózkodó legjobb barátnőjének, közben pedig a leírásban ilyenek röpködnek: "Alli megmerevedett." Ezt több száz mérföld távolságból igen nehéz lehetett érzékelni, de Ericának még ez is sikerül! A másik kedvencem ez a mondat: "Illatos és sós íze volt." Valaki nem tudja, hol lehet illatos ízű ételt kapni? A válaszokat előre is köszönöm.
Ezen felül is kritikán aluli a megfogalmazása a teljes könyvnek. Az első oldalak olvasása közben komolyan elgondolkoztam azon, hogy mégis ki írta ezt a könyvet? Egy szárnyait bontogató fiatal blogger? Mert arra jobban hajazott. 

A főszereplőnk élete meglehetősen egyszerű, míg múltja viszont sokkal cselesebb és titkokkal teltebb. A jelenben van neki a cége, Blake, Marie(anyukapótlék), Alli(bff) és Sid(kocka, aki segít az oldalban).
A cég beindulóban van, Alli elköltözik New Yorkba, Sid pedig hozzá, bár nem sok vizet zavar. És maradt nekünk Blake.

A milliárdos hacker, aki érdekes módon nem pálcika, hanem kisportolt szexi férfiállat. És nem mellesleg szereti a kemény(ebb) szexet. Ami szerintem megint csak túlzás, ami a könyvben van, erőteljesen a vanília kategóriába esik. Mással sem oldja meg a problémákat, csak szexszel. Komolyan, a könyvnek szerintem a szexjelenetek töltik ki a felét.

Erica jelleme alapvetően erős, de néha elkapja a semmit-nem-érek érzés, néha veszekszik Blake irányításmániája miatt, máskor viszont kifejezetten élvezi, hogy a férfi basáskodik fölötte. Nem bírja kimondani, hogy szereti, magának sem meri bevallani, pedig a lelke mélyén tudja. Beleveti magát valamibe, közben viszont végig el akar futni előle. Eljut egészen New Yorkig, majd küld neki egy sms-t, melyben leírja, hogy hiányzik neki...

A csavar a történetben még egészen szépen ki is jöhetett volna, de nem ajánlanám az írónőnek, hogy krimiket írjon, mert sajnos ez nem igazán ment a tervek szerint. Nem tudom ez mennyire köszönhető a twitteres beszélgetéseinek írás közben, és mennyire Meredith-nek. 

Azoknak tudnám ajánlani a könyvet, akik nem igazán olvastak még ebben a témában, mert kellemes kikapcsolódást nyújthat nekik. Én pedig csak bízom abban, hogy a folytatások jobban el fognak bűvölni, mint a bevezető kötet.

Kedvenc karakter: Sid
Legrosszabb karakter: -
Legjobb a könyvben: Erica kitartása
Legrosszabb a könyvben: a vége, ami annyira nem ébreszt érzelmeket az olvasóban, hogy el sem tudom dönteni, függővégnek számít-e.

Mennyire ajánlom? 5/3

Borító: 5/4
Cím: 5/4
Az egész: 5/2.5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése