2015. november 1., vasárnap

Halloween Book Tag

Miután tegnap volt Halloween, úgy döntöttünk ennek tiszteletére kitöltjük a Halloween Book Tag-et, hátha ti is kedveteket lelitek benne és kitöltitek! 



 Kedvenc horror/thriller könyv:
NESSZA: Úgy konkrét kedvencem nincs, csak kedvenc íróim vannak: Stephen King, Lara Adrian, Ann Aguirre.
BRIGI: Alapjában véve nem nagyon olvasok horror/thriller könyveket, talán ez áll tőlem a legtávolabb, de ha mindenképp választanom kell, Stephen King Állattemető c. regényét mondanám.

A legijesztőbb jelenet egy könyvben, amit valaha olvastál:
NESSZA: Ezt a kérdést kicsit átértelmezem, jó? Egy jelenet nem csak attól lehet ijesztő, hogy egy fejetlen zombi előlép a katakombákból, hanem amiatt is, mert féltem a szereplőt, és nehéz helyzetbe kerül. A kedvenceimért pedig a szívem szakadt meg néhányszor. Példák: (SPOILER ALERT)
- Barrons visszaváltozása, miután Mac megöli (Karen Marie Moning - Rossz hold kelt fel)
- Amikor Sam nem kerül elő éjszaka időben (majd később kiderül, hogy brutálisan meggyilkolták.)  (Sarah J. Maas - Az orgyilkos pengéje és más történetek)
- Mikor Maxon hazaküldte Americat az Elit végén (Kiera Cass)
- Mikor Maxon megígéri, hogy nem veszi el Americat Az Igazi végén (Kiera Cass)
- Mikor Marc megtudja, hogy Faith lefeküdt Jace-el (Rachel Vincent - Alfa)
- Vaelin al Sorna jelenete abban a nemlétező térben (Anthony Ryan - A Várúr)
BRIGI: Egyet kell értenem Nesszával. Egyetlen könyv egy egész érzelmi hullámvasútat jelenthet, ezek között az érzelmek között pedig egyértelműen jelen van a főhősök, főhősnők miatti féltés. Egyetlen könyv sem volt még az életemben, ami miatt megijedtem volna a szó szoros értelmében, azonban többször előfordult már - ha nem minden olvasásomnál -, hogy féltettem egy szereplőt.

Beöltöztél már/beöltöznél Halloween alkalmából valamelyik könyves karakternek?
NESSZA: Egyszer Anita Blake-nek, még talán tizennégy évesen, és a sok nyuszijelmezes ribanc kislány között szívesen lennék Nora Sutherlin - majd talán évek múlva.
BRIGI: Mivel Magyarországon nem igazán ünnepeljük ezt a Halloween dolgot, általában csak egy kis dekorációval ünneplek, tökfaragással stb. A beöltözésre még nemigen volt alkalmam, de mindenképp szeretnék egyszer részt venni ilyesmiben.

Mit gondolsz, minek öltözne be a kedvenc szereplőd Halloweenkor? 
NESSZA: El tudom képzelni, ahogy Mac veszekszik Jericho-val, hogy meg kell ünnepelniük a Halloweent a FLU, és Barrons elkezd morogni, először mérgesen, aztán a könyvesbolt alatt tanyát vernek, és ki sem mozdulnak napokig. - Szóval nem öltözne be. Ki tudna elképzelni egy jelmezes Barronst?
BRIGI: Nos.. ez a kedvenc szereplő téma nálam elég tág fogalom. Nincs egy kifejezett kedvenc könyves karakterem, mert az igazságtalan lenne. De vegyük példának a Weasley ikreket a Harry Potter könyvsorozatból. Biztos vagyok benne, hogy ők lennének egy halloween-i buli fénypontjai, mert valami annyira mókás, nevetséges jelmezt választanának, hogy azzal lenyűgöznének bárkit és bármit.

Melyik a kedvenc horror-/thriller típusod?
NESSZA: A természetfeletti horror áll hozzám legközelebb, de bármit szívesen olvasok.
BRIGI: Nincs kedvenc horror- és/vagy thriller típusom, mivel - mint már említettem - nem igazán vagyok otthon a témában. Azonban be kell valljam, hogy a pszichés horrorok nem igazán vannak hatással rám, maximum röhögök egy jót és ennyi.

Ha a könyvek olyan olcsóak lennének, mint a cukorkák, akkor melyik kötetet adnád oda a Trick or Treaterseknek? 
NESSZA: EZ EGY LEHETETLEN KÉRDÉS. Most jön a dilemma: odaadjam a jó könyveimet? Vagy adjak valamit, ami már amúgy sem kell nekem? De van egyáltalán könyv, ami nem kell nekem? Mi kell egy kisgyereknek? Valószínűleg valami fiataloknak szóló aranyos mesét adnék nekik.
BRIGI: Őszintén szólva, ha hozzám beállítanának a kölykök, hogy én márpedig könyvet adjak nekik és ne cukorkát, elég ferde szemmel néznék rájuk. Bármikor szívesebben adok cukrot és édességet más kezébe, mint a féltve őrzött könyvespolcom tagjait.
De a kérdés számomra elég egyszerű; egy olyan könyvet adnék ki a kezeim közül, amit nem sajnálok odaadni. Valamit, ami egyáltalán nem nőtt a szívemhez. Egy olyan regényt, ami vámpírokkal, vérfarkasokkal van telis tele, hogy berezeljenek a kis vakarcsok és soha többet ne jöjjenek könyvekért hozzám.



Ti megünnepeltétek valahogy a Halloween-t? 
Beöltöztetek idén valamilyen könyves karakternek?


Nessza és Brigi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése